eToro 2 ugers test

NB: 30. marts 2016 – Bemærk testen blev foretaget på et tidspunkt, hvor eToro gav en $20 bonus uden indbetaling. Denne er nu udskiftet med op til $1.000 i indbetalingsbonus.

Vi åbnede for 2 uger siden en konto hos eToro og indsatte $150, for at give valuta-handel.dk’s brugere et indblik i, hvordan deres sociale investeringsplatform OpenBook virker. Vi har tidligere lavet en anmeldelse af eToro, men her vil vi konkret fokusere på selve kopifunktionen og vores resultater med den.

Opret konto hos eToro

Selve tilmeldingsprocessen hos eToro gik uden problemer og en af de første ting vi gjorde var, at få vores $20 bonus, som blev brugt på at købe aktier i Netflix. Som markeret på billedet nedenfor, så var det let at få bonussen, der skulle blot trykkes på billedet med $20, hvorefter der skulle forbindes med en Facebook konto.

Bemærk at eToro ikke skriver på dine vegne på Facebook. Er du utryg ved at give eToro rettigheder til din Facebook profil, kan du altid fjerne tilladelsen efterfølgende på din Facebook profil. De $20 blev som nævnt investeret i aktien Netflix. Konkret køber du ikke en aktie, men køber et certifikat i en aktie. Derfor kan man handle for fx $10, $20, $30 osv. uagtet hvad en aktie reelt koster på børsen. Det foregår dog ikke som ved handel på aktiemarkedet, hvor handel sker med det samme. Hos eToro bliver handler i aktier eksekveret én gang dagligt.

Indsætter du $50 hos eToro får du en bonus på $20.
Indsætter du $50 hos eToro får du en bonus på $20.

Da vi havde tænkt os at gennemteste kopifunktionaliteten, så satte vi os for, at kopiere 3 forskellige forex handlere for at sprede risikoen så meget som muligt for vores indskud på $150. Minimumsbeløbet for at kopiere en anden trader er $50. Ønsker man at kopiere 2 tradere skal der dermed bruges $100. Overstiger ens konto $250 har eToro indført en 20% grænse som betyder, at man ikke må placere mere end 20% af ens midler hos én trader man kopierer. Det er kun ved oprettelsen af positionen, at man begrænses af denne grænse, og har man fx valgt en trader som klarer det meget bedre end de andre, så kan ens kopierede beløb hos den pågældende godt komme til at fylde relativt meget af ens samlede værdi. Beløbet kan man løbende justere – blot ikke længere ned end minimum $50.

Da valutamarkedet som bekendt kun er åbent for handel fra mandag til fredag, så måtte vi vente lidt med at se kopifunktionen i aktion, da vi oprettede vores konto en lørdag aften. Vi valgte at kopiere følgende 3 tradere: pilots121, phongtap og danske 4-real. Dette blev gjort ud fra gennemgang af deres performence over det sidste halve år. Man skal dog altid være klar over, at historiske afkast ikke er nogen garanti for fremtidige afkast.

Uge 1 på eToro

Mandag var spændingen stor, da de tradere vi kopiede begyndte at foretage handler, som blev kopieret på vores konto. Vores konto blev løbende justeret i forhold til de handler de foretog, og de 3 tradere vi valgte at kopiere havde meget forskellige tilgange til hvordan de greb handlen an. Nogle var mere agressive end andre, og vores konto svingede ret kraftigt op og ned i løbet af den første uge.

Efter den første uge valgte vi at sælge vores position i Netflix (den blev dog først solgt om mandagen, da handler eksekveres én gang dagligt), som i den pågældende uge aflagde et positivt regnskab. Det gav os en profit på 17,65%. Danske 4-real blev hårdt ramt af at eToro havde en programfejl, så da hun justerede sit stoploss på en række handler, så blev de lukket ved en fejl af eToro. Det gav hende et kæmpe tab, som hun efterfølgende har fået kompenseret noget af, men ikke det hele. Brugere som kopierer hende burde også modtage kompensation, men indtil videre har vi ikke modtaget noget som helst, på trods af information om det modsatte.

Pilots121 endte ugen oppe på $69,52 med -$5,42 i urealiserede handler, hvilket i alt bragte vores kopierede position hos ham op på $64,10, hvilket var en stigning på 28,2%.

Phongtap endte ugen oppe på $60,27 og ingen udestående handler, hvilket i alt bragte vores kopierede position hos ham op på $60,27, hvilket var en stigning på 20,54%.

4-real endte ugen på $47,34 med -$6,89 i urealiserede handler, hvilket i alt medførte at vores position hos hende endte på $40,45, hvilket var et tab på 19,1%.

Status på vores første uge hos eToro
Status på vores første uge hos eToro

Sammen med vores position i Netflix og lidt småhandler endte vi ugen med et værdi på $188,35.

Da pilots121 og 4-real valgte at beholde positioner over weekenden, så blev vi via en pop-up besked fra eToro gjort opmærksom på, at der var et gebyr i den henseende. Da vi havde investeret 100% af vores kapital, valgte vi at trække et par dollars fra vores position hos phongtap, så der var nok dækning på vores konto. Det kan derfor være en fordel, at have lidt ekstra likviditet på kontoen, så der er til dækning, hvis dem man kopierer holder en position over weekenden.

Uge 2 på eToro

Ugen startede lidt kedeligt, da phongtap ikke havde positioner til at starte med. 4-real var stadigvæk plaget af de fejl hun oplevede ved ændringen af hendes stoploss på hendes positioner. Pilots121 og phongtap derimod fortsatte dog hvor de slap – med stor agressivitet. Det gav faktisk udslag i, at vi startede ud med et stort minus for ugen. Som det ses på nedenstående kurve for afkastet, så havde vi pludselig et tab på 21,68% om mandagen, hvor vi om fredagen havde sluttet ugen af med et pænt afkast. Det var hovedsagligt pilots121s positioner i GBP/USD, som bidrog til det negative afkast.

etoroperformence

I sådanne tilfælde kan man godt begynde at tvivle på, om man nu har valgt de rigtige tradere at følge. Man bør kopiere tradere på OpenBook, som afspejler ens egen risikoprofil. Med store afkast kommer også store tab.

I løbet af ugen fik vores 3 tradere dog udviklingen med sig, og specielt pilot121s positioner i GBP/USD blev vendt fra tab til overskud. Også phongtap fik realiseret flotte afkast på positioner i sølv.

Pilots121 endte ugen oppe på $112,53 med -$17,73 i urealiserede handler, hvilket i alt bragte vores kopierede position hos ham op på $94,80, hvilket var en stigning på 47,90%.

Phongtap endte ugen oppe på $86,62 med $3,35 i urealiserede handler, hvilket i alt bragte vores kopierede position hos ham op på $89,97, hvilket var en stigning på 49,27%.

4-real endte ugen på $43,13 med -$4,75 i urealiserede handler, hvilket i alt medførte at vores position hos hende endte på $36,38, hvilket var et tab på 10,06%.

Status på vores anden uge hos eToro
Status på vores anden uge hos eToro

Vi endte ugen med en værdi på $221,15 uden selv reelt at foretage en eneste handel.

I løbet af vores testperiode har det været spændende at følge de tradere vi havde valgt at kopiere. Særligt pilots121 og phongtap har fået en massiv tilstrømning af kopister, mens 4-real naturligt nok har tabt folk der kopierer hende – desværre på baggrund af en fejl fra eToro. Da hun er såkaldt “Guru” hos eToro, så koster det hende også procenter af den tabte omsætning fra mistede kopierede handler.

For at blive “Guru” hos eToro kræver det mindst 10 andre tradere med mindst $100 på kontoen, som kopierer ens handler.

Status for vores 3 tradere

Udviklingen for pilots121
Udviklingen for pilots121

Ovenstående billede viser pilots121s profil. Her kan man se en eksplosiv udvikling i hans afkast over de sidste par måneder. Hvis man dykker ned i hans performence og tidligere afkast, så kan man se, at han faktisk 2 gange har mistet 100% af sin kapital. Det gjorde han den 27. april 2013 og 8. august 2013. Samtidig kan man se, at han kun har positivt afkast i 29,6% af ugerne. Det snyder dog lidt med hans lange inaktive periode, men det vidner om, at en kopiering af hans profil ikke er for sarte sjæle! Ud fra antal af folk der kopierer ham, så ser det dog ud til, at han efterhånden har fundet en vinderformel. I skrivende stund har han et afkast på 2.486,46% over de sidste 3 måneder og flere og flere vælger at kopiere ham.

Udviklingen for phongtap
Udviklingen for phongtap

Ovenstående billede viser phongtaps profil. Ovenstående graf ser jo næsten endnu mere imponerende ud end for pilot121. Der er dog det ene men, og det er at ovenstående kun viser udviklingen over de sidste 6 måneder. Kigger man over 1 år tilbage, så har phongtap mistet 100% af sin kapital adskellige gange såsom den 29. november 2012, den 13. december 2012, den 14. februar 2013, den 5.april 2013 og den 13.april 2013. Lad det derfor være en lektie. Undersøg dem du kopierer grundigt inden du vælger at sætte dine penge på deres evner. Taber de 100% så taber du 100% af dit kopierede beløb. Det skal dog siges, at phongtap har leveret et solidt og kontinuerligt afkast siden november 2013, og som det ses af oversigtsbilledet har afkastet været positivt i 66,7% af ugerne det sidste halve år. Fortsættes den trend, så vil antallet af folk der kopierer ham mangedobles.

Udviklingen for 4-real
Udviklingen for 4-real

Ovenstående billede viser 4-reals profil. Man kan tydeligt se, hvor hårdt hun er blevet ramt igemmen de sidste par uger af fejlen på ændringen af stoploss. Det har betydet at hendes afkast er faldet fra 585,85% den 23. januar 2014 til -84,2% den 4. februar 2014 og pt. er oppe på 36,79% – noget volatilt må man sige! Det giver sig direkte udslag i antallet af brugere som kopierer hende.

Opret konto hos eToro

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*


Bevis at du ikke er en robot: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.