Hvordan kommer man i gang med valutahandel?

Kom i gang med valutahandel

Det kan virke uoverskueligt at gå i gang med valutahandel, når man som enkeltperson står og skal hoppe ind på et stort marked, hvor de store fisk æder de små. Heldigvis er det nemmere end de fleste tror, og når du først har fået hul på bylden, så er der derfor kun få forholdsregler, som man skal tage til sig for at få økonomien til at køre rundt.

Som udgangspunkt vil det altid være afhængigt af situationen hvordan du skal reagere, men lige meget om du handler med Dollar, Euro, Pund, Yen eller Reales, så vil der altid være et par grundregler, der er gode at forholde sig til. Listen nedenfor skal ikke bruges som manual, men bare som et vejledende værktøj, som du kan benytte i starten.

Budget

Budgettet er altid vigtigt. Hvis du har mange penge at investere, kan du få flere penge igen, men har også mere på spil. Vigtigst af alt er det, at sikre sig at du kan tåle at tabe de penge du har lagt ud. Med andre ord skal du ikke investere mere end du har råd til at tabe, hvis markedet og omgivelserne ikke er med dig.

Valg af broker

Valget af broker er et af de vigtigste valg du skal gøre dig. Da der er en stejl læringskurve for valutahandel, så handler det om at vælge et sted, som hjælper nybegyndere bedst muligt.

Top 3 forex brokere

BrokerBonusbeløbTilsynsmyndighedOpret konto
Signup bonus: $1.000NFA, CySEC, ASIC, CFTC og MiFID

Læs anmeldelse
Signup bonus: op til $10.000Central Bank of Ireland, MiFID, ASiC og BVI

Læs anmeldelse

Realisme

Man kan hurtigt lade sig rive med, når man investerer penge i valutahandel. Især hvis de første oplevelser man har med det er positive. Desværre hænger det ikke sådan sammen, at man altid kommer ud af en handel med gevinst. Uheldet kan være ude, hvor du har fejl-kalkuleret på en situation og derfor ender med at miste penge på din investering. Dette sker tit fordi man ikke er realistisk i sine mål. Man kan ikke satse stort igen og igen, uden at man er urealistisk. Det er sjældent at du bliver rig på en enkelt handel, og det er der en grund til. Desuden er valutahandel ikke lig med lotto og andre spiltjenester, da valutahandel har en saglig baggrund og ikke bygger på tilfældigheder. Dette skal du altid have i baghovedet.

Stemning

Det er en ofte undervurderet faktor, når man investerer sine penge, men faktisk er det vigtigt at du følger den retning som resten af markedet har. Stemningen kan være altafgørende for om du får afkast på din investering. Hvis du ikke ved hvordan stemningen er på markedet, så kan du risikere at gå imod retningen og derfor tabe penge. Selvom det lyder kedeligt, er det slet ikke en fordel at være kontroversiel, når det kommer til valutahandel.

Tid

Tid er åbenlyst nok en vigtig faktor, når du har penge ude i markedet. Hvor lang tid ønsker du at vente, inden du sælger? Hvor lang tid skal der gå inden du køber?
Vigtigst af alt er nok, at du sætter en grænse for hvor meget tid du må bruge på det. Hvis du først har succes, kan valutahandel være svær at lægge fra sig igen.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*


Bevis at du ikke er en robot: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.